Onze top prioriteit is om Starred fabuleus gebruiksvriendelijk te maken. Hoe dan ook blijft het spannend om de eerste feedback batch eruit te sturen. Het zijn tenslotte waardevolle klanten, en spammen is het laatste dat je zou willen doen. Daarom hieronder een korte checklist die je in je achterhoofd kunt houden.

Timing

Onderzoek wijst uit dat dinsdag- en woensdagmiddag tussen 13:00 en 15:00 uur goede momenten zijn om zakelijke emails te sturen. We zien ook dat Starred feedback uitnodigingen dan het meest geopend worden. Blijkbaar dromen mensen rond dat uur wat weg en verwelkomen afleiding. Zij worden geholpen hun tijd te besteden, terwijl jij een hoge response krijgt. Als dat geen win-win is!

Afzender

Een andere tip om hogere response te krijgen is om je feedback uitnodiging te versturen namens degene waar de klant al eens eerder contact mee heeft gehad. Zo laat je niet alleen een menselijk gezicht zien maar ook één die bekend is. Op je klanten komt dit toegankelijk over en geeft hun het idee dat er echt naar hen geluisterd zal worden.

Tone of voice

C’est le ton qui fait la music. Starred biedt de mogelijkheid om een eigen draai te geven aan de feedback uitnodiging. Gebruik deze! De eerste uitnodiging vormt het begin van een voortdurende open dialoog met je klanten, en is een uniek moment om hier de toon voor te zetten. Probeer het kort maar krachtig te houden, en vermeld dat het max 2 minuten van hun tijd vergt.

Reminder

Tot slot, zullen degenen die nog niet gereageerd hebben op je feedback verzoek, automatisch 6 dagen later één herinnering ontvangen. De meeste klanten, die wel feedback willen geven maar het door hun volle agenda vergeten zijn, maken dankbaar gebruik van deze herinnering. Is deze reminder niet geschikt voor jouw doelgroep, dan kun je die ook gewoon uitzetten.

Succes en Let’s get Starred!